EN NL

Windows 10 oktober upgrade

De upgrade van Windows 10 krijgt de naam October 2018 Update en komt dan ook in die maand uit.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op de IFA-beurs in Berlijn. Deze update staat bekend als Redstone 5.  

Windows 10 opslagprobleem

“Windows 10 is de laatste versie ooit”, wist Microsoft drie jaar terug te vertellen op zijn conferentie Ignite. Deze week vindt de 2018-editie plaats van die brede tech-bijeenkomst, maar veel aandacht wordt nu opgeëist door een dreigend upgradeprobleem voor Windows. De volgende maand uitkomende grote update van het besturingssysteem kan voor gedwongen hardwarevervanging zorgen.

Goedkoop blijkt duurkoop?

De nieuwe oktober-update die vele fixes en vernieuwingen brengt, heeft namelijk 10 GB opslagruimte nodig wat teveel kan zijn voor een computer met een lage prijs. Naast thin clients en embedded computers raakt dit ook instap-pc’s die voor met een lage prijs op de markt zijn gebracht en veel worden verkocht. Goedkopere laptops, tablets en 2-in-1 apparaten met Windows 10 zijn voor de onderkant van de markt nogal eens uitgerust met een bescheiden 2 GB aan werkgeheugen en een magere flash-opslag van 32 GB. Opslagruimtetekort kan een OS-upgrade echter doen mislukken, waarschuwt Microsoft. Erger nog: een apparaat met te weinig opslagcapaciteit kan vastlopen en mogelijk onbruikbaar raken. Complicerende factor is het feit dat Microsofts upgradesysteem Windows Update van te voren niet kijkt of er wel voldoende ruimte beschikbaar is voordat het de oktober-update initialiseert.

Let goed op!

Als u niet zeker bent of uw computer of laptop de grote upgrade aan kan, neem dan gerust contact met ons op. Wij komen dan bij u langs om te controleren of de upgrade wel uitgevoerd kan worden, zo kunt u als het mogelijk blijkt te zijn na controle zonder zorgen de upgrade uitvoeren.