EN NL

Software verwijderen van MAC

Vaak is het nodig om bepaalde programmavoorkeuren te verwijderen van de Mac. Deze restbestanden kunnen ervoor zorgen dat het op den duur een negatieve impact heeft op de snelheid van uw Mac. Wanneer u vaak programma’s installeert en verwijdert kunt u ook een opschoonprogramma gebruiken die u zeer veel tijd bespaard en er voor zorgt dat alle restbestanden automatisch worden verwijdert. Een opschoonprogramma heeft ook andere gereedschappen om de harde schijf op te schonen en een Mac sneller te maken. Bekende namen van Mac hulpprogramma’s zijn de Mac keeper 3 en Clean My Mac.

Programma verwijderen

 1. U klikt op de Finder;
 2. Dan gaat u naar programma's;
 3. U houdt de muisknop ingedrukt op een programma die u wilt verwijderen;
 4. Sleep hem nu naar de prullenmand en laat uw muisknop los.

U kunt ook gebruik maken van de volgende toetsencombinatie   Command + ⌦ DEL.

De bestanden zitten nu in uw prullenbak. Om het definitief te verwijderen dient u uw prullenbak ook te legen. Controleer eerst nog of er een bestand of programma in zit die u niet had willen verwijderen. Als u er zeker van bent dat het verwijdert kan worden, drukt u vervolgens de volgende toetsencombinatie in om de prullenmand leeg te maken:  Command + Shift + ⌦ Del.

Restbestanden verwijderen

 1. U klikt op de Finder;
 2. Ga naar programma's;
 3. U toetst Command + ⇧;
 4. Ga naar de map Bibliotheek;
 5. Hier ziet u meerdere mappen, de mappen waar u naar toe moet gaan zijn:
 1. Bibliotheek / Preferences/
 2. Bibliotheek / Application Support /

Onder die twee mappen kunt u de rest bestanden verwijderen. De bestanden die gerelateerd zijn aan het programma, hebben vaak de naam van de ontwikkelaar van het programma in de titel.

      6. U houd de muis knop ingedrukt op de map die u wilt verwijderen.

U kunt ook gebruik maken van de volgende toetsencombinatie   Command + ⌦ DEL.

 

Apple App Store programma’s verwijderen met de LaunchPad

Voor het verwijderen van programma’s die u heeft geïnstalleerd via de Apple Store moet u het programma Launchpad gebruiken.

 1. Klik in de menubalk onder in het scherm op Launchpad;
 2. U drukt op de (ALT) ⌥ toets, of u houdt de muisknop ingedrukt op één van de pictogrammen. Zodra de pictogrammen beginnen te wiebelen laat u de muisknop los;
 3. Ziet u een kruisje boven het pictogrammetje staan dan kunt u daar op klikken, deze programma's zijn via de Apple store geinstalleerd.
 4. Vervolgens klikt u op het kruisje bij de applicatie die u wilt verwijderen.

 

Goede schoonmaakprogramma's

 1. Clean My Mac
 2. Mac keeper 3

Deze 2 programma's kunt u gebruiken om zeer privacy gevoelige bestanden definitief te kunnen verwijderen. De Clean My Mac 3 en de Mac keeper 3 beschikken over goede file shredders voor het echt definitief verwijderen van privacy gevoelige bestanden. Met Mac keeper 3 heeft u de mogelijkheid om bestanden en programma’s te controleren om mogelijke Mac malware infecties. De Mac keeper 3 heeft bovendien een ingebouwde helpdesk human inside – assistance. Deze Mac software beschikt over een speciale virusscanner voor de Mac.

Software verwijderen van MAC